انواع cat کابل شبکه

همه چیز در مورد انواع دسته بندی cat

کابل‌ شبکه با حروف و اعداد طبقه‌بندی می‌شود. حرف Cat نشان‌دهنده‌ی نسل کابل است و عدد نشان‌دهنده‌ی سرعت انتقال اطلاعات است. هر چه عدد Cat بالاتر باشد، سرعت انتقال اطلاعات نیز بیشتر خواهد بود. در ادامه نوشتار انواع دسته بندی cat کابل شبکه همراه ما باشید.

آشنایی با انواع دسته بندی کابل شبکه

  • Cat1: دسته بندی این کابل برای انتقال اطلاعات با سرعت 10 مگابیت بر ثانیه طراحی شده است و دیگر برای شبکه‌های مدرن استفاده نمی‌شود.
  • Cat2: این کابل برای انتقال اطلاعات با سرعت 10 مگابیت بر ثانیه طراحی شده است. برای شبکه‌های تلفنی نیز استفاده می‌شود.
  • Cat3: این کابل برای انتقال اطلاعات با سرعت 10 مگابیت بر ثانیه طراحی شده است. برای شبکه‌های محلی استفاده می‌شود.
  • Cat4: این کابل برای انتقال اطلاعات با سرعت 16 مگابیت بر ثانیه طراحی شده است. برای شبکه‌های محلی استفاده می‌شود.
  • Cat5: این کابل برای انتقال داده با سرعت 100 مگابیت بر ثانیه طراحی شده است.
  • Cat5e: این کابل یک نسخه بهبود یافته از Cat5 است که برای انتقال داده با سرعت 1 گیگابیت بر ثانیه طراحی شده است.
  • Cat6: این کابل برای انتقال داده با سرعت 10 گیگابیت بر ثانیه طراحی شده است.
  • Cat6a: این کابل یک نسخه بهبود یافته از Cat6 است که برای انتقال داده با سرعت 10 گیگابیت بر ثانیه در فواصل طولانی طراحی شده است.
  • Cat7: این کابل برای انتقال داده با سرعت 100 گیگابیت بر ثانیه طراحی شده است.
  • Cat8: این کابل برای انتقال داده با سرعت 400 گیگابیت بر ثانیه طراحی شده است.

برای انتخاب کابل شبکه مناسب، باید به سرعت انتقال اطلاعات مورد نیاز و طول کابل توجه کرد.

کابل شبکه زوج سیم شیلد و فویلد (S/STP Or S/FTP)

کابل شبکه S/STP  مخفف Screened/Shielded Twisted Pair ، هر زوج سیم بطور جداگانه درون یک فویل فلزی قرار دارد و کل زوج ها را یک لایه شیلد احاطه کرده . این نوع کابل بهترین محافظت در برابر نویز الکترومغناطیس و نویز هم شنوایی را به دست می دهد و پتانسیل ویژه ای را برای بکاربردن در سرعت های بالا را ایجاد می کند.

 انواع  cat کابل شبکه

 (Cat1 (Category 1

کابل شبکه Cat1 فقط کاربردهایی را پشتیبانی می کند که گستره فرکانس آنها 100KHz کمتر از آن باشد بنابراین این کاربردها بسیار سرعت پایین هستند همانند صدای آنالوگ، زنگ درب، سیستم های اعلان و سایر موارد. لازم بذکر است که کابل شبکه Cat1 توسط هیچ یک از نسخ استاندارد ANSI/EIA/TIA/568 شناخته نمی شود.

(Cat2 (Category 2

کابل شبکه Cat2 برای پروژه هایی که نرخ فرکانسی آنها کمتر یا برابر با 4MHz می باشد همانند صدای دیجیتال،ARCnet،ISDN، بعضی از کاربردهای DSL و T-1. کابل Cat2 نیز در استاندارد ANSI/EIA/TIA/568 شناخته نمی شود. 

 (Cat3 (Category 3

در اویل دهه نود کابل Cat3 بعد از تصویب شدن آن به عنوان استاندارد چندسالی کارگاه صنعت شبکه بود . این کابل برای پشتیبانی از کاربردهایی بود که به پهنای باند تا 16MHz نیاز داشتند همانند صدای آنالوگ و دیجیتال ، اترنت 10Base-T، اترنت 100Base-T4 و Token Ring های با سرعت 4Mbps و … .

(Cat4 (Category 4

کابل Cat4 در بازار شبکه عمر کوتاهی داشت و هم اکنون قسمتی از گذشته می باشد . این کابل برای پشتیبانی از کاربردهای بود که نیاز به پهنای باند تا 20MHz داشتند . قیمت کابل Cat4 با کابل Cat5 یکسان بود بنابراین کارشناسان ترجیح می دادند که در پروژه های خود از کابل Cat5 استفاده کنند چون پهنای باند آن ۵ برابر پهنای باند کابل Cat4 بود و قابلیت پشتیبانی از کاربردهای سرعت بالا را داشت . ماکزیمم سرعت قابل پشتیبانی توسط این کابل 16Mbps بود که درکاربردهای صدای دیجیتال مورد استفاده قرار می گرفت.

 (Cat5 (Category 5

کابل شبکه Cat5 رایج ترین کابل مورد استفاده بود تا زمانیکه کابل های جدید در تاسیسات به کار گرفته شد. و امروزه هنوز شاهد استفاده این کابل در پروژه های مختلف هستیم. کابل شبکه Cat5 برای پشتیبانی از فرکانس 100MHz طراحی شد. و در شبکه های شامل استاندارد 100Base-T مورد استفاده قرار می گیرد. توجه داشته باشید که کابل Cat5 فقط برای اهداف آموزشی در استاندارد ANSI/TIA/EIA-568-B استفاده می شود.

 (Cat5e (Category 5e

کابل شبکه Cat5e مدل پیشرفته کابل Cat5 می باشد که بصورت ضمیمه در ANSI/TIA/EIA-568-A-5 معرفی شد. کارایی Cat5e با توجه به تکنولوژی ساخت بیشتر از Cat5 می باشد و البته مناسب تر برای کاربرد در شبکه های مشابه.

کابل شبکه

 (Cat6 (Category 6

کابل شبکه Cat6 با انتشار یک نسخه اضافی به ANSI/TIA/EIA-568-B در سال ۲۰۰۲ به رسمیت شناخته شد. این کابل علاوه بر عملکرد دقیق تر و کارایی بالاتر نسبت به کابل Cat5e پهنای باند مورد استفاده را تا 250MHz افزایش می دهد و سرعت انتقال اطلاعات آن تا 1000Mbps می باشد. استفاده موفقیت آمیز از کابل Cat6 به استفاده اجزاء همسان در کل مسیر انتقال اطلاعات  نیاز دارد به عنوان مثال وقتی از کابل Cat6 برای انتقال دیتا استفاده می کنیم اجزای دیگر نظیر پچپنل، کیستون، پچکورد باید Cat6 باشد.کابل Cat6 نیز به صورتهای شیلددار و بدون شیلد در پروژه های مختلف بکارگرفته می شود .

(Cat6A (Category 6A Or Augmented Category 6

کابل شبکه Cat6A با انتشار ANSI/TIA/EIA-568-B.2-10 در فوریه سال 2008رسما شناخته شد.این نوع کابل علاوه بر عملکرد دقیقترنسبت به کابل Cat6 پهنای باند قابل استفاده را تا 500MHz افزایش می دهد. سرعت قابل پشتیبانی توسط کابل Cat6A تا 10Gbps می باشد . علاوه بر کابل سایرمولفه های انتقال نظیر کانکتورها، پچپنل ها و کیستون ها باید Cat6A باشد. این کابل شبکه بصورت UTP,FTP,SFTP در پروژه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

 (Cat7 (Category 7

کابل Cat7 جهت انتقال اطلاعات با پهنای باند 600MHz مورد استفاده قرار میگیرد و سرعت انتقال دیتا درآن 10Gbps می باشد. کابل شبکه Cat7 در اروپا بسیار زیاد مورد استفاده قرار میگیرد اما هنوز در ANSI/TIA-568-C.2 به رسیمت شناخته نشده است . لازم بذکر است که کابل Cat7 فقط بصورت شیلد دار در بازار موجود می باشد .

 (Cat7A (Category 7A

کابل Cat7A فرکانس در انتقال  اطلاعات را تا 1000Mbps افزایش می دهد. برای کاربردهای سرعت بالا تا 10Gbps مورد استفاده قرار می گیرد . این نوع کابل فقط بصورت شیلد دار در بازار موجود می باشد و همانند کابل شبکه Cat7 در ANSI/TIA-568-C.2 به رسمیت شناخته نشده است.

کابل شبکه

فروشگاه اینترنتی آراد شبکه

شما میتوانید از  طریق فروشگاه آنلاین آراد شبکه به طیف وسیعی از محصولات و تجهیزات کابل شبکه دسترسی داشته و با توجه به نیاز و بودجه خود محصول مورد نظر خودرا خریداری نمایید.

فروشگاه آراد شبکه از سال 93، به عنوان یک تامین کننده و توزیع کننده با داشتن ارتباطات و همکاری با واردکنندگان کابل های با کیفیت و داشتن استانداردهای ملی و بین المللی و عرضه ی کالاهای با کیفیت، یکی از موفق ترین فروشگاه های حضوری و اینترنتی در زمینه ی فروش کابل دوربین و شبکه و تجهیزات می باشد.

برای اطلاع از آخرین اخبار و بروزرسانی ها صفحه اینستاگرامی آراد شبکه را دنبال کنید

keyboard_arrow_up