کابل شبکه

 تاریخچه کابل شبکه

در واقع کابل شبکه به سیم هایی هستند که جنسی از مس و شیشه دارند. کابل شبکه رسانه ای است که داده ها را از دستگاهی به دستگاهی دیگر انتقال می دهند. حال که کاربردها را دانستیم می توانیم درباره انواع کابل شبکه،  تاریخچه کابل شبکه گفت و گو کنیم.

 تاریخچه کابل شبکه

سال هزار و هشتصد و چهل و چهار ساموئل مورس با ساخت تلگراف نخستین ایده ارتباط دیجیتالی را ارائه داد. شاید فکر کنید آنچه که امروز در دسترس داریم با آنچه که مورس ارائه داد یکسان نیست. اما در پایان آنچه که روشن می باشد این است از دیدگاه پایه ای دو گام در یک راه هستند. شاید بزرگترین تفاوت آنها شتابی باشد که هر کدام ارائه می دهند. در میانه سده نوزدهم میلادی بیشترین انتقال در ثانیه، میانگین دو تا سه خط و نقطه در تلگراف بود، اما امروزه این انتقال به یک گیگابایت در ثانیه رسیده است.

چند سال بعد بود که امیل بودات فرانسوی ماشین چاپ تلگراف را ساخت که فرآیند آن به وسیله یک صفحه کلید و کد پنج بیتی رخ می داد. در این روش پیام های تلگرافی به صورت مجازی ارسال و دریافت می شد. امروزه در ارتباط سریالی از baud rate که برگرفته از نام همین دانشمند است استفاده می شود. سال ها بعد کدهای هفت بیتی با 128 کاراکتر و هشت بیتی با 256 کاراکتر ساخته شد.

در چهل سال گذشته سرعت ارتباط فزونی یافته و این روابط میان کامپیوترها به یک موضوع پایه ای تبدیل شده است. با وجود ارائه استانداردهای گوناگون اما آنچه روشن است، نیاز به تجهیزات بیشتر و بهتر روز به روز بیشتر احساس می شود.

 

کابل شبکه

انواع کابل شبکه

درباره انواع کابل های شبکه باید گفت که انواع گوناگونی دارند و گزینش گونه مناسب کابل شبکه به این بستگی دارد که سیستم دارای چه نوع ساختار و توپولوژی می باشد. معماری سیستم و اینکه بزرگی شبکه به چه اندازه است از دیگر عواملی است در این موضوع تاثیرگذار است.

اگر شما پیش از هر چیز کابل شبکه را به درستی بشناسید و بدانید چه پیوندی با دیگر ویژگی هی شبکه دارد سبب می شود در آیند بی نیاز از عیب یابی باشید که می تواند ساعت ها از شما زمان بگیرد.

در شبکه های محلی که LAN نام دارد و در شبکه  های WAN نوع کابل شما نقش مهمی دارد هر چند در گزینه نخست گزینش نوع کابل کشی شبکه بر عهده شماست اما نوع  دوم اپراتور تصمیم می گیرد که چه نوع کابل کشی شبکه کند.

 

۴ رنگ اصلی کابل شبکه در  تاریخچه کابل شبکه

کابل های UTP شامل چهار جفت سیم  است که رنگ بندی متفاوتی مانند رنگ های آبی، سبز، نارنجی و قهوه ای را شامل می شود.

اگر شبکه گیگابایت اترنت باشد چهار جفت سیم وجود دارد  اما در صورتی شبکه های معمولی هدف باشد وسعت میان ده تا صد مگابایت در ثانیه باشد تنها از دو جفت استفاده می شود.

در شبکه های گیگابیت اترنت، از هر چهار جفت سیم استفاده می‌شود. اما در شبکه های معمولی با سرعت ۱۰ و ۱۰۰ مگابیت در ثانیه،  فقط جفت ۲ و ۳ استفاده می‌شود. این سیم ها برای انتقال دیتا یعنی ارسال و دریافت دیتا بین دو دستگاه استفاده می‌شوند.

هر جفت سیم دو سیم در خود دارد که یکی از آنها رنگی است و دیگر راه راه سفید است. برای نمونه سبز و سبز راه راه در جفت یک و قهوه ای و قهوه ای راه راه در جفت دوم.

سیم های سبز و نارنجی را برای شبکه های اترنت با سرعت ۱۰ و ۱۰۰ مگابیت در ثانیه طراحی کرده اند. اگر گیگابیت اترنت هم ساپورت شود رنگ قهوه‌ای و آبی هم استفاده می‌شود. آبی و قهوه‌ای را برای اترنت ثانوی و یا اتصال تلفن می‌توان استفاده کرد.

سخن آخر

متشکریم که تا انتهای مقاله تاریخچه کابل شبکه همراه ما بودید. شما همراهان ارزشمند می توانید برای مشاوره و آشنایی بیشتر با انواع کابل شبکه و نحوه خرید آنها با کارشناسان آرادشبکه در ارتباط باشید.

keyboard_arrow_up