امروز شما تصمیم گرفتید که کسب کار خود را شبکه کنید و نیاز دارید بهترین کابل شبکه را خریداری کنید اما نمی دونید که چه کابلی خریداری کنید یا چه کابلی بدرد کسب کار شما می خورد؟ و چه استفاده ای دارد؟ ما امروز در این وبلاگ قسط داریم که به شما بگوییم:
- چه کابلی بدرد شبکه شما می خورد؟
- بهترین برند کابل شبکه کدام است؟ کابل شبکه لگراند، کابل شبکه نگزنس، اوت دور، اشنایدر، بلدن …
برای شبکههای کوچک، دو نوع کابل شبکه مناسب وجود دارد: کابل Cat5e و Cat6.
کابل Cat5eیک کابل اترنت ارزانقیمت و قابل اعتماد است که برای سرعتهای گیگابیت اترنت مناسب است. این برای اکثر شبکههای خانگی و اداری کوچک کافی است.
کابل Cat6سریعتر از کابل Cat5e است و برای سرعتهای 10 گیگابیت اترنت مناسب است. برای شبکه هایی که ترافیک زیادی دارند یا به پهنای باند بیشتری نیاز دارند ایده آل است.
نکات مهم هنگام انتخاب کابل شبکه مناسب شبکه های کوچک
- سرعت: به چه سرعتی نیاز دارید؟ اگر مطمئن نیستید، همیشه می توانید با یک متخصص شبکه مشورت کنید.
- طول: به چه طول کابلی نیاز دارید؟ کابل های شبکه در طول های مختلف موجود هستند، بنابراین مطمئن شوید که کابلی به اندازه کافی بلند برای نیازهای خود تهیه کنید.
- بودجه: کابل های شبکه در قیمت های مختلف موجود هستند. بنابراین، قبل از خرید، بودجه خود را تعیین کنید.
در اینجا چند نکته برای انتخاب کابل شبکه مناسب برای شبکه کوچک خود آورده شده است:
- اگر بودجه کمی دارید، کابل Cat5e یک گزینه خوب است.
- اگر به سرعت بیشتری نیاز دارید، کابل Cat6 را انتخاب کنید.
- اگر به کابل بلندی نیاز دارید، مطمئن شوید که از کابلی با رتبه بندی مناسب برای طول آن استفاده می کنید.
- کابل های با کیفیت بالا را از یک برند معتبر خریداری کنید.
با پیروی از این نکات، می توانید کابل شبکه مناسب را برای شبکه کوچک خود انتخاب کنید.
انواع کابل شبکه
کابل های شبکه دسته بندی های متفاوتی دارد که هر کدام از آنهای برای یک سری از کار ها مورد استفاده قرار می گیرد شما باید به دونید که کابلی که می خواهید خریداری کنید برای چه محیطی نیاز دارید تا بهترین کابل رو خریداری کنید انواع کابل شامل:
کابل شبکه UTP:
این کابل شبکه که بدون غلاف محافظ است و جزع کابل های معمولی شمارده می شود که معمولا برای کسب کار ها این کابل پیشنهاد داده نمی شه چون به دلیل اینکه غلاف محافظ ندارد منجر به آسیب دیدن کابل های مسی میشه و این باعث قطع شدن اتصال کابل با اینترنت و شبکه شده
کابل شبکه STP:
کابل شبکه ای است که دارای غلاف است که یک لایه فویلی بر روی هر یک کابل های مسی آماده است که باعث مقداری مقاوت در کابل شده است ولی باز این کابل از مقاومت بالایی بر خوردار نیست.
S-UTP:
کابل شبکه ای است که روکش دار بوده و بدون غلاف محافظ است که یک روکش پلاستی و فویل دار بر روی کابل ها کشید می شود که نسبتا از محافظت خوبی بر خور دار است.
U-FTP:
کابل شبکه ای است که دارای یک فویل پلاستیکی بین سیم ها و دارای یک روکش زرورقی بر روی کابل های مسی بوده و یک پلاستیک کامل بر روی تمام آن کشیده شده است که به کابل محافظت خوبی می دهد و می توانید کابل را در محیط که در انجا آفتاب یا بارندگی وجود دارد استفاده کنید.
کابل SFTP:
این کابل شبکه که دارای غلاف محافظ و روکش زرورقی دارد که این کابل از استحکام خوبی بر خوردار است و می تواند گزینه مناسبی باشد.
خب شما با انواع کابل های شبکه آشنا شدید که هر کدام چه مزیت داشته و از چه مقاوتی بر خوردار بوده است حالا شما تصمیم می گیرید که کسب کار شما در چه محیطی قرار دارد بر اساس همان محیط کابل مورد نظر خود را انتخاب کنید.
انواع cat در شبکه
همان طور که در تصویر بالا می بینید هر کابل بر اساس سرعت انتقال اطلاعات دسته بندی می شود که به آنها cat گفته می شود که از cat1 شروع می شود تا cat8 و هرچه cat بالا تر برود تکنولوژی جدیدتری پشتیبانی می کند. و پهنای باند و نرخ سرعت اطلاعات بیشتر می شود. هر کدام از این cat ها از سرعت ها و گیگاهرتز های متفاوتی استفاده می کنند که در ادامه با آنها بیشتر آشنا می شوید.
- Cat1:
کابل cat1 معمولان برای انتقال صدا و سیستم تلفن مورد استفاده قرار می گیرد. و از ترافیک شکه پشتیبانی نمی کند این کابل رو معمولا شرکت مخابرات استفاده می کند. و بیشتر در خانه های قدیمی دیده می شود. در خانه جدید از cat های جدید تری مورد استفاده قرار گرفته است.
-
Cat2:
کابل cat2 که دارای دوسیم دو به دو تابیده شده هستند که بیشتر در شبکه های توکن مورد استفاده قرار می گیرد.سرعت این کابل Mbps4 است از کابل دیگر استفاده نمی شود و هنوز از آن برای سیم کشی تلفن استفاده می شود و برای شبکه های بزرگ کوچک مناسب نیست
- Cat3:
این کابل معمولا در اغلب شبکه های توکن رینگ مورد استفاده قرار می گیرد و تا سرعت Mbps10 را ساپورت می کند از این کابل می توان در فواصل 100 متر هم استفاده کرد و حداکثر پهنای باندی که دارد 16 مگاهرتز است.
- Cat4:
این کابل مثل کابل cat3 است و در شبکه های توکن رینگ مورد استفاده قرار می گیرد امروز از این کابل زیاد استفاده نمی شود.
- Cat5:
کابل cat5 با جک Rj45 همراه است که در شبکه های توکن رینگ,اترنت و فست اترنت مورد استفاده قرار می گیرد. و تا سرعت Mbps100 را ساپورت می کند و از پهنای باند 100 مگاهرتزی بر خوردار است.
-
Cat5e:
کابل cat5e معمولان در شبکه های اترنت و فست اترنت و گیگابیت اترنت مورد استفاد قرار می گیرد. و سرعت حداکثر Gbps1 و از پهنای باند 100 مگاهرتز پشتیبانی می کند.
-
Cat6:
این کابل معمولان در شبکه های گیگابیت اترنت مورد استفاده قرار می گیرد و در فاصله 55 متری تا سرعت Gbps10 را پشتیبانی می کند و در صورت استفاده در فواصل 100 متر از سرعت Gbps1 استفاده می کند و پهنای باند این کابل 250 مگاهرتز است.
- Cat6a:
کابل Cat6a اغلب در شبکه های گیگابیت اترنت و 10 G Ethernet مورد استفاده قرار می گیرد و تا سرعت Gbps10 و از پهنای باند 500 مگاهرتزی پشتیبانی می کند.
- Cat7:
این کابل معمولا در شبکه های گیگابیت اترنت و 10 G Ethernet استفاده می شود. و تا سرعت Gbps10 واز پهنای باند 600 مگاهرتز پشتیبانی می کند.
خب شما با کارکرد های انواع کت آشنا شدید و فهمیدید که هر کدام چه پهنای باند و چه سرعتی دارند و در چه شبکه های مورد استفاده قرار می گیرند.
خب یک سوال اینجا است که چه کابل شبکه ای مناسب شبکه های کوچک است؟
شما بهترین کابلی که می توانید برای شبکه های کوچیک استفاده کنید از کابل U-FTP یا SFTP و از Cat5 و Cat5e این کابل ها بهترین گزینه برای کابل کشی شبکه ها کوچک می باشد.