کابل شبکه sftp
کابل شبکه sftp | معرفی کابل کابل شبکه sftp و مشخصات فنی ان را در ادامه خواهید خواند ؛ آراد شبکه با گردآوری این مقاله کمک بزرگی در معرفی این نوع کابل خواهد کرد
بهتر است بدانید ؛ کابل SFTP بسیار مشابه کابل FFTP است. به این ترتیب که زوج سیم های تابیده شده هر کدام به طور جداگانه با فویل محافظت می شوند و تمام آنها نیز به طور کلی محافظ دارند. تفاوت SFTP با FFTP در نوع محافظ کلی سیم هاست. در FFTP محافظ به صورت فویل است و در SFTP از شیلد با بافتی انعطاف پذیر و از نظر مکانیکی محکم استفاده شده است. این نوع از محافظ به کاهش تداخل سیم های مجاور و سایر کابل ها کمک می کند. البته به تمام کابل هایی که در آنها شیلد محافظ تعبیه شده است در اصطلاح عموم SFTP گفته می شود فارغ از این که فویل در کاور کلی یا زوج سیم ها به کار برده شده باشد. چرا که S در نام آنها معرف استفاده از شیلد در کابل است. در گروه بندی جدید به کابل هایی که زوج سیم های آنها به صورت زوج زوج با فویل محافظت می شوند CAT7 گفته می شود در واقع گتگوری این کابل ها را مجزا کرده اند.
کابل شبکه SFTP چیست؟
نام SFTP مخفف Screened Fully Shielded Twisted Pair به معنای زوج های به هم تابیده تماما غلاف دار است. از کابل SFTP برای ارتباطات شبکه اترنت استفاده می شود. شاید جالب باشد بدانید که ساختار کابل SFTP چیست و چگونه در ارسال سیگنال و تصاویر از تاثیر نویز جلوگیری می کند. کابل SFTP دارای یک روکش فلزی اضافی برای کاهش اثر پارازیت است. لایه های این کابل عبارت است از چهار زوج سیم که به وسیله جدا کننده پلاستیکی از هم جدا شده است. دور این زوج سیم ها به ترتیب با یک ورق آلومینیومی، توری فلزی و سپس یک روکش پلاستیکی پوشیده شده است. کابل های SFTP به دلیل حداکثر محافظت می توانند سریعترین انتقال را انجام دهند.
خرید آنلاین کابل شبکه sftp
تفاوت کابل شبکه SFTP و UTP
در توضیحات قبل بررسی کردیم که کابل SFTP چیست و چه کاربردی دارد، در اینجا به تفاوت کابل UTP و SFTP می پردازیم. در کابل UTP زوج های به هم تابیده لایه محافظ ندارند، در حالی که SFTP از کابل هایی تشکیل شده است که علاوه بر لایه محافظتی به واسطه شیلد و فویل پوشیده شده اند. مهم ترین تفاوت های کابل شبکه UTP و SFTP، پوشش های محافظتی آن ها است. وجود شیلد در کابل SFTP باعث شده که این کابل ها تداخل سیگنال کمتری داشته باشند، این در حالی است که عدم وجود شیلد در کابل شبکه UTP این قابلیت را تا حد زیادی کاهش می دهد. کابل های UTP با قیمت پایین تری نسبت به کابل های SFTP، در بازار عرضه می شوند.
برندهای معتبر کابل شبکه
Prysmian: پریسمیان یک شرکت چند ملیتی ایتالیایی است. از بهترین تولید کننده های کابل شبکه که تمرکز اصلی آن روی کابل است.
Legrand: لگراند یک شرکت فرانسوی است و یکی از بزرگترین مطرح ترین برند در صنعت برق و الکترونیک است. تولیدات این شرکت تجهیزات پسیوی مثل کیستون، پچ کورد، پچ پنل و… است. البته این شرکت در تولیدات کابل شبکه از برترین برندها در دنیاست.
Nexans: نگزنس یک شرکت فرانسوی در تولید تجهیزات شبکه است. برند نگزنس از مطرح ترین ها در دنیای کابل شبکه است. از تولیدات این شرکت می توان به انواع کابل شبکه Twisted pair و فیبر نوری اشاره کرد.
Belden: بلدن یک شرکت آمریکایی و فعال در حوزه الکترونیک است. کابل شبکه بلدن یکی از بهترین انتخابها برای مشتریان است.
طبقه بندی کابل های شبکه براساس فرکانس
میزان فرکانس قابل پشتیبانی در انواع کابل های شبکه متفاوت است. به همین دلیل حجم اطلاعات قابل انتقال نیز متفاوت است. طبقه بندی کابل های شبکه براساس فرکانس، با استفاده از دسته ها یا Category ها انجام می شود که در فرم همگانی آن ها را با CAT می شناسند.
CAT-3: این کابل می تواند حداکثر از فرکانس 10 مگاهرتزی پشتیبانی می کند که این امکان را می دهد که تا 10mbps انتقال اطلاعات انجام شود.
CAT-5: این کابل می تواند حداکثر از فرکانس 100 مگاهرتزی پشتیبانی می کند که امکان انتقال اطلاعات تا 100mbps را برای آن فراهم می کند.
Cat-6: این کابل در ابتدا تنها قادر بود تا 250 مگاهرتز فرکانس را پشتیبانی کند. اما امروزه زیر مجموعه های جدیدی از این کابل ها به بازار عرضه شده اند که فرکانس های بالاتری را پشتیبانی می کنند. زیر مجموعه های جدید این کابل ها که با نام CAT-6e و CAT-6a هستند، می توانند تا حداکثر فرکانس انتقال 500 تا 650 مگاهرتز را نیز فراهم کنند.
CAT-7: این کابل حداکثر می تواند از فرکانس 600 مگاهرتزی پشتیبانی کند که امکان انتقال اطلاعات تا 10Gbps را برای آن فراهم می آورد.
توضیح کابل شبکه SFTP :
در SFTP زوج سیم های تابیده هر کدام به صورت جداگانه با فویل پوشش داده شده اند و کل این سیم ها با شیلد بافته شده محافظت می شوند. معمولا در محیط های صنعتی از این گونه کابل ها استفاده می شود تا هیچ گونه نویزی در شبکه به وجود نیاید.
انواع کابل شبکه از نظر نوع محافظ
کابل های شبکه انواع بسیار متفاوتی از نظر نوع محافظ دارند اما رایج ترین آن ها عبارتند از:
1- کابل شبکه UTP : کابل UTP یا Unshielded Twisted، زوج به هم تابیده بدون شیلد است. این کابل ها در شبکه های اترنت کاربرد دارند. از آنجایی که این کابل ها از شیلد و محافظ برخوردا نیستند، نسبت به سایر کابل های شبکه، نویز و پارازیت بیشتری را دریافت می کنند. از این کابل ها اغلب در محیط هایی استفاده می شود که نویز کمتری دارند.
2- کابل شبکه STP: مخفف عبارت Shielded Twisted Pair است و به کابل هایی گفته می شود که زوج سیم های به هم تابیده شده، کاور یا شیلد دارند. شیلد ممکن است دور خود سیم های زوجی، دور کل سیم ها و یا دور چهار تا از سیم ها باشد.
3- کابل شبکه FTP : کابل FTP مخفف عبارت Foiled Twisted Pair است. در این نوع کابل، به جای شیلد از فویل آلومینیومی استفاده شده است. مقاومت کابل FTP نسبت به کابل UTP در برابر نویز و پارازیت بالاتر است .
کابل شبکه بستر ارتباطی کابلی است که برای تبادل داده، اشتراک گذاری و متصل ساختن دستگاههای یک شبکه به یکدیگر یا به سایر شبکهها استفاده میشود. کابلهای شبکه با توجه به نوع همبندی، پادمان و اندازه شبکه دارای گوناگونی (مانند کابل هم محور، کابل فیبر نوری، کابل زوج به هم تابیده) میباشند و از همین رو است که دستگاهها میتوانند در فاصلهٔ کوتاه و چند متری (برای نمونه به وسیله یک کابل اترنت) یا در فاصلههای دور (برای نمونه به وسیله شبکه اینترنت) به هم وصل شوند.