قیمت کابل شبکه CAT 6 SFTP
در شبکههای ساده، نیازی به بررسی دقیق کابلهای اترنت وجود ندارد، اما در یک محیط شبکه تجاری پیچیده، یک سیستم زیربنایی از کابل های شبکه برای اطمینان از یک شبکه سالم و کارآمد ضروری است. درک کابلهای اترنت، کانکتورها، طولها و نرخ دادههای مختلف میتواند به شما در طراحی یک شبکه کامپیوتری کارآمد کمک کند .در این مقاله همراه با ما همراه باشید تا شمارا به انواع کابل و محافظشان آشنا کنیم.قیمت کابل شبکه CAT 6 SFTP بستگی به نوع برند آن متفاوت است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
کابل های اترنت چیست؟
کابلهای اترنت که به کابلهای شبکه نیز گفته میشود، سیمهایی هستند که اجزای شبکه مانند روترها، مودمها، سوئیچها، رایانهها و غیره را به هم متصل میکنند. کابلهای اترنت ترافیک بین گرههای شبکه را حمل میکنند و به آنها امکان دسترسی به شبکه محلی (LAN) و اینترنت را میدهند. .
اگرچه فناوری Wi-Fi به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد، کابل های اترنت هنوز نقش مهمی را ایفا می کنند، به خصوص در محیط های تجاری. سیمکشی شبکه شما سرعت و ثبات آن را تضمین میکند. دستگاههایی که با کابلهای اترنت متصل هستند، نباید نگران کاهش ناگهانی عملکرد شبکه به دلیل موانع یا تداخل سیگنال Wi-Fi باشند.
یکنواختی و کیفیت اتصال اترنت دلیلی است که توصیه می شود تجهیزات کنفرانس ویدیویی خود را سیم کشی کنید. اگر به بازیهای رایانهای علاقه دارید، حتماً متوجه شدهاید که بازی در رایانهتان که با کابل اترنت متصل است در مقایسه با بازی با Wi-Fi بسیار سریعتر و بدون تأخیر است.
تاریخچه کوتاه کابل های اترنت
اترنت برای اولین بار بین سالهای 1973 و 1974 توسط باب متکالف که محقق زیراکس PARC بود توسعه یافت. این به منظور اجازه دادن به کامپیوترها، سرورها و چاپگرها برای اتصال و به اشتراک گذاری اطلاعات در یک سیستم شبکه پرسرعت ایجاد شد. اترنت برای اولین بار در سال 1980 به صورت تجاری معرفی شد و توسط موسسه مهندسین برق و الکترونیک (IEEE) در سال 1983 استاندارد شد. همه تولید کنندگان کابل اترنت از استانداردهای IEEE پیروی می کنند.
دسته بندی کابل های اترنت
اگر تا به حال درگیر نصب شبکه ای بوده اید، ممکن است نام کابل های Cat5 یا Cat6 را شنیده باشید. “Cat” در کابل های شبکه مخفف “Category” است. دسته بندی ها کابل ها را بر اساس پهنای باند، نرخ اطلاعات، و محافظ تقسیم بندی می کنند. دسته بندی های مختلف کابل های اترنت به شرح زیر است:
-
کابل CAT 1
کابل رده 1 یا Cat1 یک جفت پیچ خورده بدون محافظ بود که معمولاً برای سیستم های تلفن در خانه ها و ادارات استفاده می شد.
-
کابل CAT 2
Cat 2، همچنین یک جفت پیچ خورده بدون محافظ، قادر به برقراری ارتباط صوتی و همچنین ارتباطات داده با سرعت انتقال داده 4 مگابیت بر ثانیه بودند.
-
کابل CAT 3
کابل های Cat 3 درجه دیگری از جفت تابیده بدون محافظ (UTP) بود که از چهار جفت تابیده تشکیل شده بود. آنها برای حمل ارتباطات صوتی دیجیتال و همچنین برای پشتیبانی از شبکه های اترنت 10BaseT طراحی شده بودند که می توانستند اطلاعات را تا 10 مگابیت بر ثانیه انتقال دهند.
-
کابل CAT 4
کابل های Cat 4 درجه دیگری از جفت های پیچ خورده بدون محافظ (UTP) هستند که از هشت سیم مسی تشکیل شده است که در چهار جفت مرتب شده اند. می تواند اطلاعات را تا 16 مگابیت در ثانیه پشتیبانی کند.
-
کابل CAT 5
Cat 5 نوعی کابلهای جفت تابیده هستند که عمدتاً برای شبکههای کامپیوتری استفاده میشوند. آنها دارای سرعت دیتا تا 100 مگابیت بر ثانیه هستند و برای انتقال دیتا ، ویدئو و سیگنال های تلفن استفاده می شوند.
مشخصات Cat 5 در سال 2001 منسوخ شد و توسط Cat 5e جایگزین شد، که نسخه بهبود یافته قبلی خود است. می تواند تا 1 گیگابیت در ثانیه سرعت حمل کند و در برابر تداخل مقاومت بیشتری دارد . کابل های Cat 5e هنوز به طور گسترده استفاده می شوند و برای شبکه های زیر گیگابیتی توصیه می شوند.
-
کابل CAT 6
کابل CAT 6 یکی دیگر از کابل های جفت پیچ خورده استاندارد است که در مقایسه با Cat 5 و Cat 5e از مشخصات دقیق تری برخوردار است. این شامل یک جداکننده فیزیکی بین چهار جفت آن و همچنین محافظ فویل است. در نتیجه، میتواند پهنای باند و سرعت دادههای بیشتری را تا 10 گیگابیت در ثانیه در فواصل کوتاهتر تا 37 متر (121 فوت) و تا 1 گیگابیت بر ثانیه در فاصله 100 متر (328 فوت) ارائه دهد. Cat 6a یک کابل “ارتقای” کابل CAT 6 با استانداردهای عملکرد بهبود یافته و مشخصات تداخل است.
-
کابل CAT 7
کابلهای Cat 7 از نظر ویژگیها شبیه به Cat 6a هستند، اما محافظ بیشتری دارند و از کانکتورهای اختصاصی استفاده میکنند. سرعت اطلاعات تا 40 گیگابیت در ثانیه در فواصل بیش از 50 متر و تا 100 گیگابیت در ثانیه در فواصل تا 15 متر ارائه می شود. کابل های Cat 7 محبوب نیستند زیرا توسط موسسه مهندسین برق و الکترونیک (IEEE) و اتحاد صنایع الکترونیک (EIA) تایید نشده اند.
-
کابل CAT 8
Cat 8 نوعی کابل اترنت مسی و جدیدترین کابل در استانداردهای IEEE است. دارای لایه ای از مواد رسانا است که هادی های داخلی را از تداخل الکترومغناطیسی (EMI) محافظت می کند. در نتیجه، سرعت اطلاعات تا 40 گیگابایت را در 30 متر فراهم میکند و عملاً هیچ تداخلی را تضمین نمیکند. به دلیل محافظ اضافی و لایه های محافظ، کابل های Cat 8 بسیار ضخیم هستند و نصب آنها را در فضاهای تنگ دشوار می کند.
ویژگی های کابل اترنت
طول
طول کابل اترنت عامل مهمی است که باید در شبکه به دلیل تضعیف شدن در نظر گرفته شود، یعنی از دست دادن قدرت سیگنال در کابل های شبکه. این بدان معنی است که هر چه طول سیگنال ارسال شده بیشتر باشد، کاهش و تحریف آن بیشتر می شود. تضعیف می تواند توسط عوامل خارجی مانند جریان های الکتری
کی نیز ایجاد شود و به همین دلیل است که کابل ها با هدف به حداقل رساندن چنین تأثیر خارجی دارای محافظ هستند.
به طور کلی، حداکثر طول کابلهای اترنت که حداکثر سرعت اطلاعات خود را از طریق آن ارائه میکنند 100 متر (328 فوت) است. فراتر از این طول، کیفیت سیگنال ارسالی شروع به کاهش می کند و سرعت شبکه و اتصال را کمتر قابل اعتماد می کند. از سوی دیگر، در بسیاری از موارد، می توان در فواصل کوتاه تری به سرعت داده بالاتری دست یافت.
محافظ
شاید متوجه شده باشید که کابل هایی که در بالا در مورد آنها صحبت کردیم از جفت های پیچ خورده تشکیل شده اند. این به این دلیل است که این کار راهحلی برای مسئله تداخل الکترومغناطیسی (EMI) که توسط کابلها یا وسایل برقی اطراف ایجاد میشود، ارائه میدهد. کابل های اترنت جفت پیچ خورده برای اطمینان از انتقال اطلاعات با کیفیت بالا علیرغم سطوح کوچک تداخل در اکثر محیط های خانگی و مشاغل کوچک کافی است.
با این حال، در محیطهای تجاری پیچیده، کابلهای اترنت با جفت پیچ خورده ساده از تداخل ناشی از تجهیزات پرقدرت، آسانسورها، تأسیسات بزرگ چراغهای فلورسنت و غیره رنج میبرند که درست از طریق کابلهای اترنت بدون محافظ منفجر میشوند. این منجر به تأثیر عمده ای بر انتقال اطلاعات و سرعت می شود.
کابل های اترنت با محافظ در انواع زیر وجود دارند:
-
(STP)
-
(FTP)
-
(F/UTP)
-
(S/UTP)
-
(S/FTP)
سرعت یا نرخ دیتا
در کابل های اترنت، سرعت به سرعتی اطلاق می شود که می تواند اطلاعات را با آن انتقال دهد. به عنوان مثال، سرعت 100 مگابیت در ثانیه به این معنی است که کابل قادر به انتقال 100 میلیون بیت در ثانیه است. همانطور که در بالا توضیح دادیم می توان سرعت کابل را از طبقه بندی آن تشخیص داد.
دسته بندی | حداکثر نرخ دیتا | پهنای باند |
CAT 1 | 1 مگابیت بر ثانیه | 0.4 مگاهرتز |
CAT 2 | 4 مگابیت بر ثانیه | 4 مگاهرتز |
CAT 3 | 10 مگابیت بر ثانیه | 16 مگاهرتز |
CAT 4 | 16 مگابیت بر ثانیه | 20 مگاهرتز |
CAT 5 | 100 مگابیت بر ثانیه | 100 مگاهرتز |
CAT 5e | 1 گیگابیت بر ثانیه | 100 مگاهرتز |
CAT 6 | 1 گیگابیت بر ثانیه | 250 مگاهرتز |
CAT 6a | 10 گیگابیت بر ثانیه | 500 مگاهرتز |
CAT 7 | 10 گیگابیت بر ثانیه | 600 مگاهرتز |
CAT 7a | 10 گیگابیت بر ثانیه | 1000 مگاهرتز |
CAT 8 | 25 گیگابیت بر ثانیه (Cat8.1)
40 گیگابیت بر ثانیه (Cat8.2) |
2000 مگاهرتز |
پهنای باند در مقابل نرخ دیتا
نرخ دیتا و پهنای باند اصطلاحات مرتبطی هستند که اغلب به جای یکدیگر استفاده می شوند اما یکسان نیستند. پهنای باند اندازه گیری سرعت چرخش سیگنال در ثانیه است. بنابراین درجه بندی 1 مگاهرتز (مگا هرتز) به این معنی است که کابل قادر به 1 میلیون سیکل در ثانیه است.
پس فرکانس چه ربطی به کابل های اترنت دارد؟ پهنای باند یا فرکانس کابل اترنت نرخی است که در آن سیگنال می تواند حالات را از 1 به 0 و برعکس تغییر دهد. بنابراین، کابلهای با فرکانسهای بالاتر میتوانند 1s و 0های بیشتری را حمل کنند و امکان انتقال بیتهای بیشتری در هر ثانیه را فراهم کنند.
فرکانس یا پهنای باند کابل های اترنت به گیج (ضخامت) سیم های هادی، تعداد پیچش هادی ها و محافظ روی هر جفت هادی بستگی دارد.
پچ کابل ها و کانکتورها
کابلهای اترنت معمولاً با استفاده از یک رابط RJ45 خاتمه مییابند، جایی که RJ مخفف جک ثبت شده است که یک اتصال یا رابط فیزیکی استاندارد شده شبکه است، در حالی که “45” به تعداد رابط در مشخصات استاندارد اشاره دارد.
کابل های اترنت که در دو انتها کانکتور دارند، کابل پچ نامیده می شوند. کابلهای پچ معمولاً کوتاهتر از کابلهای اترنت استاندارد هستند. کانکتورهای اترنت انواع زیر را دارند:
-
اتصالات قالبی
اینها کانکتورهایی هستند که به طور دائم به کابل متصل می شوند به طوری که کابل و کانکتور یک قطعه جامد به نام بوت را تشکیل می دهند. چکمه معمولاً با یک ماده ترموپلاستیک یا سیلیکون پوشانده می شود تا بادوام باشد و بتواند تعداد زیادی چرخه درج و برداشتن را تحمل کند.
-
اتصالات بدون گیر
کانکتورهای بدون گیره دارای طراحی بوت هستند که از قفل کانکتور در برابر شکسته شدن تصادفی محافظت می کند. در مواقعی که کانکتور به طور مکرر متصل و قطع می شود کاربرد دارد.
سبک های کابل اترنت
کابل های باریک
کابل های اترنت که قطر آنها 30 تا 50 درصد کمتر از کابل های Cat6 است، کابل های Slim و Ultra-slim نامیده می شوند. این نوع کابل ها با استفاده از سیم های مسی گیج کوچک تولید می شوند. کابلهای باریک سبکتر و راحتتر نصب میشوند و در قفسههای تجهیزات با چگالی بالا که فضای محدودی وجود دارد و نیاز به تسهیل جریان هوا وجود دارد، استفاده میشوند.
کابل های تخت
کابل های اترنت تخت دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند که آنها را برای موارد استفاده خاص مناسب می کند. آنها اتلاف حرارت خوبی دارند، بارهای فیزیکی را به طور مساوی توزیع می کنند، قوی، سبک هستند و به راحتی گره نمی خورند. این ویژگی ها باعث می شود که کابل های تخت برای کابل کشی زیر فرش، پشت تخته قرنیز، یا برای تکنسین هایی که نیاز به حمل کابل های اترنت در کیف لپ تاپ دارند، مناسب باشند.
کابل زرهی
کابلهای زرهدار کابلهای اترنت با روکش بیرونی ساخته شده از پلیاورتان ترموپلاستیک (TPU) هستند که آنها را قوی، انعطافپذیر و مهمتر از آن مقاوم در برابر برش/سایش میکند. کابلهای زرهدار برای کاربردهای خارج از منزل و مکانهایی که کابلها ممکن است در خطر بریده شدن یا له شدن باشند توصیه میشوند.
قیمت کابل شبکه CAT 6 SFTP
در ایران قیمت کابل شبکه CAT 6 SFTP آن را به یکی از بهترین گزینه های خرید کابل شبکه تبدیل کرده است .
انواع برند ها ،کابل شبکه CAT 6 SFTP را با قیمت های متفاوتی ارائه میدهند که شما میتوانید با توجه به نیاز و بودجه خود در فروشگاه آراد شبکه آن را به بهترین کیفیت و نازل ترین قیمت خریداری نمایید.
فروشگاه اینترنتی آراد شبکه
فروشگاه آراد شبکه از سال 93، به عنوان یک تامین کننده و توزیع کننده با داشتن ارتباطات و همکاری با واردکنندگان کابل های با کیفیت و داشتن استانداردهای ملی و بین المللی و عرضه ی کالاهای با کیفیت، یکی از موفق ترین فروشگاه های حضوری و اینترنتی در زمینه ی فروش کابل دوربین و شبکه و تجهیزات می باشد.