تجهیزات شبکه و کاربرد آنها
اطلاعات و ارتباطات در دنیای امروز دارای اهمیت بسیاری است و برای دسترسی به این دو مورد، داشتن سیستمی مناسب برای ارتباطات و اتصال لازم می باشد. از بهترین این سیستم ها، شبکه ها می باشند. شاید بپرسید شبکه چیست. شبکه یک محیط سازمان یافته از ارتباط چند نرم افزار و سخت افزار مثل چند کامپیوتر، لپ تاپ و … به یکدیگر است. برای ایجاد شبکه ما به ابزار و وسایلی نیاز داریم و در این مقاله نیز به معرفی تجهیزات شبکه و کاربرد آنها خواهیم پرداخت.
امروزه زندگی ها، رشد ها و موفقیت ها وابسته به گردش اطلاعات، به روز شدن شبانه روزی آنان و هماهنگی با این تغییرات می باشد.
برای هماهنگ شدن باید سازمان ها، دفاتر کار و محیط مربوطه را دارای سیستمی مناسب و کارآمد بکنید.
برای این کار احتیاج به دانستن تجهیزات شبکه و کاربرد آنان خواهید داشت. پس اگر به این موضوع علاقه مند هستید، در ادامه با ما باشید.
تجهیزات شبکه چیست؟
اگر فکر می کنید که تجهیزات شبکه نیز شامل بخش نرم افزاری می باشد اشتباه فکر کرده اید. تجهیزات شبکه کاملا به شکل فیزیکی و سخت افزاری هستند و دارای انواع گوناگونی می باشند.
هر کدام از این گونه ها نیز کارایی مخصوص به خودشان را دارند. با دانستن تجهیزات شبکه و کارایی آنها و تمایز و تشخیص ویژگی هایشان می توانید از هر مدل بهترین و مناسب ترین را برای شبکه خود انتخاب کنید.
نکته حائز اهمیت در شبکه؛ برقراری اتصال است و مسلما یک شبکه بدون تجهیزات و ابزار آلاتش نمی تواند یک شبکه باشد. دلیل آن نیز عدم برقراری اتصال و ارتباط در آن می باشد.
شما می توانید با کاربرد درست هر کدام از تجهیزات در جای مناسب شبکه, یک شبکه بسیار کارآمد و با کیفیت بسازید. استفاده از چنین شبکاتی به ما تجربه بهتری در استفاده از این اتصالات را می دهد.
معرفی تجهیزات شبکه و کاربرد آنان
حال که به معرفی مختصر تجهیزات شبکه پرداختیم، بیایید انواع آن را مورد بررسی قرار دهیم. دانستن درباره تجهیزات شبکه و کاربرد آنها همان طور که گفته شد به شما کمک می کند که انتخاب های مناسب تری داشته باشید.
تجهیزات و ابزار آلات شبکه به دو نوع متفاوت تقسیم بندی می شوند که در اینجا آنان را بیان می کنیم. یک نوع از آنان تجهیزات فعال یا اکتیو، و نوع دیگر آن تجهیزات غیر فعال و یا پسیو می باشند.
تمامی تجهیزات شبکه در یکی از این دو شاخه هستند و موردی وجود ندارد که خارج از آنان باشد. اکنون در این قسمت از مقاله به معرفی و کاربرد هر کدام از تجهیزات خواهیم پرداخت.
تجهیزات شبکه فعال یا اکتیو
در میان تجهیزات شبکه، آن دسته از تجهیزاتی که به کمک برق فعالیت می کنند و برای اتصال و برقراری ارتباط نیازمند وصل شدن به جریان برق هستند، تجهیزات شبکه فعال می باشند.
پس هر کدام از تجهیزات شبکه که برای انتقال اطلاعات و سیگنال به جریان برق نیاز داشته باشد، تجهیزات شبکه فعال یا اکتیو می باشد.
انواع تجهیزات شبکه فعال یا اکتیو
در این قسمت از مقاله تجهیزات شبکه و کاربرد آنها به معرفی انواه تجهیزات شبکه فعال یا اکتیو می پردازیم:
-
سوییچ
یکی از مهم ترین تجهیزات و ابزارآلات شبکه در دسته تجهیزات فعال یا اکتیو، سوییچ می باشد. این تولیدات چند پورتی که با توجه به کارایی خود برای انواع متفاوتی از شبکه ها مناسب می باشند،
می توانند عملکردی بسیار بهتر از هاب یا روتر در شبکه را به ما بدهند. با سوییچ ها می توان قابلیت اتصال میان سخت افزار ها را به خوبی فراهم آورد.
همچنین این وسیله امنیت را در شبکه بالا می برد و از هر نظر کارایی شبکه را بهبود می بخشد.
-
هاب
یکی از ساده ترین تجهیزات شبکه فعال یا اکتیو، هاب می باشد.
هاب نیز مانند سوییچ می تواند موجب برقراری اتصال میان شبکه های رایانه ای بشود و تقویت کننده سیگنال هایی باشد که در مسافت طولانی کابل های بلند، تخریب می شوند.
اما کارایی هاب به اندازه سوییچ نیست. از آن برای کاربرد های ساده تری استفاده می شود.
-
روتر
با روتر ها می توان انتقالات و ارتباط ها را در شبکه کنترل کرد و از اتصال درست و به مقصد رسیدن سیگنال ها مطمئن شد.
روتر می تواند در شبکه سیگنال ها و دیتا را حتما به نحو درست هدایت کند و مانند یک ناظم عمل کند.
تجهیزات شبکه غیر فعال یا پسیو
با تعریفی که در مقاله تجهیزات شبکه و کاربرد آنها از تجهیزات شبکه فعال یا اکتیو شد، می توان به راحتی درباره تجهیزات شبکه غیر فعال یا پسیو حدس هایی زد.
در واقع تجهیزات شبکه غیرفعال یا پسیو تجهیزاتی هستند که به عنوان زیربنایی برای کارکرد تجهیرات فعال یا اکتیو به کار می روند.
یعنی آنان بدون نیاز به برق و اتصال به آن می توانند کمک کنند که تجهیزات شبکه فعال یا اکتیو به شکل بهتری فعالیت کنند. در ادامه به معرفی چند مورد از این تجهیزات می پردازیم.
همچنین بخوانید درباره: کابل شبکه بلدن لاله زار
معرفی انواع تجهیزات شبکه غیرفعال یا پسیو
این تجهیزات شامل کابل شبکه، کانکتور، کیستون شبکه، پچ کورد، پریز، رک و کابینت و پچ پنل شبکه می باشند.
تمامی این تجهیزات که از آنان نام بردیم با فراهم کردن شرایط برای تجهیزات فعال یا اکتیو سبب انتقال دیتا و برقراری اتصال میان شبکه ها و یا اعضای یک شبکه می شوند.
به عنوان مثال کابل شبکه برای کارایی احتیاج به برق ندارد اما با وصل شدن به تجهیزات فعال به کمک کانکتور، سبب انتقال دیتا و سیگنال می شود.
پچ کورد ها نیز مانند کابل شبکه عمل می کنند و تنها از منظر ساختاری و کارایی با یکدیگر تفاوت دارند.
باقی وسایل نیز مانند پریز، رک و کابینت و پچ پنل نیز در مسیر ایجاد زیربنا برای شبکه ها کاربرد دارند.
شبکه ها در دنیای امروز دارای اهمیت بسیاری هستند و در همه جا نیز یافت می شوند. شما می توانید در سیم کشی های ساختمان خود نیز شبکه ها را پیدا کنید.
به کمک شبکه ها کار انتقال دیتا و اطلاعات آسان می شود. برای راه اندازی شبکه به تجهیزاتی احتیاج داریم و در این مقاله، تجهیزات شبکه و کاربرد آنها به شما معرفی شد.