کابل شبکه فیبر نوری فناوری است که توسط سرویس های اینترنتی مانند اینترنت خانگی برای انتقال اطلاعات به صورت پالس های نور از طریق رشته های فیبر تولید شده از شیشه یا پلاستیک در فواصل طولانی استفاده می شود. پهنای باند فیبر نوری از لحاظ تاریخی در جایی که ارائه می شود محدود بوده است. اگرچه وزارت انرژی ایالات متحده در حال ارزیابی امکان سنجی گسترش شبکه های فیبر نوری است.
قطر فیبرهای نوری تقریباً به اندازه یک رشته موی انسان است. وقتی در یک کابل فیبر نوری قرار می گیرند، می توانند اطلاعات بیشتری را در فواصل طولانی تر و سریعتر از سایر رسانه ها انتقال دهند. این فناوری است که خدمات اینترنت، تلفن و تلویزیون فیبر نوری را برای خانه ها و مشاغل فراهم می کند.
کابل شبکه فیبر نوری
کابل فیبر نوری نوع پیشرفته ای از کابل شبکه است . عملکرد این کابل از نظر پهنای باند و انتقال اطلاعات نسبت به نسخه های هادی فلزی سنتی بسیار پیشرفت کرده است.. در کابل فیبر نوری برای انتقال اطلاعات از طریق پالس های نور استفاده می شود که از یک یا چند – در واقع هر چیزی تا چند صد در برخی موارد – لوله های شیشه ای یا پلاستیکی شفاف عبور می کنند. هر یک از این رشتهها کمی پهنتر از یک تار موی معمولی است. معمولاً با یک لایه روکش دیگر (همچنین شیشهای یا پلاستیکی، اما با تراکم متفاوتی نسبت به سلسله داخلی اصلی تولیدی) احاطه میشوند.
در اطراف الیاف روکش دار، یک غلاف نیز وجود دارد که از چند لایه پوشش عایق تشکیل می شود. این معمولا شامل یک پوشش محافظ است که به عنوان یک لوله بافر شناخته می شود و به دنبال آن یک پوشش بیرونی نهایی طراحی شده برای محافظت از کابل چند رشته ای به عنوان یک کل است.
کابل های فیبر نوری چگونه کار می کنند؟
برای درک نحوه ارسال اطلاعات از طریق کابل های فیبر نوری، توجه به این نکته مهم است که اجزای متعددی در ساخت یک فیبر نوری دخیل هستند که همگی برای اطمینان از عملکرد صحیح آنها لازم است. بدیهی است که خود رشتههای شیشهای کاملاً مرکزی برای کارکرد سیستم هستند. اما تعدادی دیگر از بخشهای کلیدی نیز وجود دارند که همگی در انتقال موفقیتآمیز اطلاعات در امتداد فیبرهای نوری نقش دارند.
نحوه کار:
در مرحله اول، باید یک منبع نور برای ارسال “پالس” اطلاعات در امتداد سلسله های شیشه ای شفاف یا لوله پلاستیکی در هسته کابل وجود داشته باشد. این معمولاً توسط یک لیزر کوچک یا توسط یک منبع LED ایجاد میشود، که سیگنال ورودی را از مدار فرستنده دریافت میکند و قبل از اینکه در امتداد هستههای فیبر بتابد، آن را به یک پالس نور تبدیل میکند.
ثانیاً، خود الیاف شیشه باید توسط یک لایه روکش شیشه یا پلاستیک اضافی احاطه شده باشند. که دارای ضریب شکست متفاوتی برای عبور نور از آن نسبت به رشته های هسته است. این تفاوتهای انکساری بین روکش و الیاف شیشهای که اطراف آن را احاطه کرده است، باعث میشود که پالسهای نور ورودی در زوایای خاصی در طول کابل خم شوند.
پالسهای نور به دلیل ویژگیهای بازتابی داخلی آن در قسمتهای شفاف کابل فیبر محصور میشوند و در یک الگوی زیگ زاگ حرکت میکنند تا هنگام حرکت در طول کامل فیبر نوری از اطراف خمها عبور کنند. به منظور حفظ قدرت سیگنال کافی در طول مسیرهای کابل به خصوص طولانی، ممکن است نیاز باشد که آنها به سیگنال الکتریکی تبدیل شوند و مجدداً در نقاط مختلف مسیر به یک پالس نوری برگردند. این کار توسط اجزای داخلی اضافی به نام تکرار کننده انجام می شود.
هنگامی که سیگنال های نور در نهایت به مقصد مورد نظر خود می رسند که در بیشتر مسیر با سرعت حدود 70٪ نور حرکت می کنند. در نهایت می توانند به عنوان سیگنال های اطلاعاتی یا ارتباطی تفسیر شوند و توسط تجهیزات گیرنده به خروجی تبدیل شوند.
ساختار کابل های فیبر نوری
کابل های فیبر نوری از مواد و اجزای متعددی تولید می شوند. اما خود رشته های هسته معمولا از ترکیبی از شیشه (سیلیکا) و/یا پلاستیک تولید می شوند. فیبرهای نوری پلاستیکی به دلیل انعطاف پذیری بیشتر، وزن سبک تر و مقاومت در برابر خمش و ضربه، مقرون به صرفه تر و کار با آنها آسان تر است. آنها عموماً برای کاربردهایی استفاده میشوند که سرعت و سرعت انتقال پایینتر قابل قبول است، و خطر استرس مکانیکی کمتر است، مانند: شبکههای خانگی، صنعتی یا خودرویی با سرعت کمتر و مسافت کوتاهتر.
مزایای استفاده از کابل شبکه فیبر نوری
کابل فیبر نوری دارای ویژگی های متعددی نسبت به کابل های دیگر در چندین معیار مهم برتری آشکاری دارد. این شامل:
-
پهنای باند و انتقال داده :
کابل های داده فلزی قدیمی، معمولاً مسی، پهنای باند نسبتاً محدودی را در مقایسه با فیبر نوری ارائه می دهند. کابلکشیهای ارتباطی از نوع مسی در ابتدا برای انتقال سیگنالهای صوتی توسعه پیداکردند. که برای انتقال اطلاعات انبوه به پهنای باند زیادی نیاز ندارند که امروزه بسیاری از برنامههای کاربردی مدرن نیاز دارند.
-
سرعت:
استفاده از پالس های نور به عنوان منبع اصلی انتقال اطلاعات به کابل های فیبر نوری در مقایسه با سایر حالت های انتقال داده، مزیت سرعت زیادی می دهد. فیبر به طور کلی از عملکرد مورد انتظار کابل های مسی حتی با درجه بالا (Cat5 یا Cat6) در این زمینه بسیار بهتر است.
-
فاصله :
کابلهای فیبر نوری علاوه بر سرعت صاعقه، میتوانند سیگنالهای خود را در مسافتهای بسیار طولانیتری نسبت به انواع کابلکشیهای سنتی به دلیل نرخ کم تلفات سیگنال انتقال دهند. کابلهای مسی معمولاً دارای محدودیت 328 فوتی از نظر فاصله انتقال کیفیت مناسب هستند. برخی از فیبرهای نوری منفرد می توانند سیگنال را در طول صدها کیلومتر با توجه به ترکیب مناسبی از مواد، نوع سیگنال (طول موج) و تنظیم شبکه حمل کنند.
-
تداخل:
فیبر نوری به طور قابل توجهی محافظت بیشتری در برابر تداخل نسبت به انواع کابل های فلزی سنتی ایجاد می کند، زیرا آنها به طور فیزیکی سیگنال الکتریکی را حمل نمی کنند. این امر توانایی آنها را برای انتقال سریع اطلاعات در فواصل بسیار طولانی تر بدون کاهش قابل توجه سیگنال افزایش می دهد.
-
ایمنی و قابلیت اطمینان:
یکی دیگر از تفاوتهای بین فیبر نوری و کابل مسی این است که نسخههای شیشهای آن بسیار نازکتر، سبکتر و در عین حال مستحکمتر هستند. که باعث میشود در مقابل نیروهای کششی بسیار بیشتری مقاومت کنند و در نتیجه کمتر آسیب ببینند یا شکسته شوند. طول معادل کابل های فلزی فیبر تقریباً به اندازه سیم کشی فلزی تحت تأثیر آب و هوای نامساعد، رطوبت یا دمای شدید قرار نمی گیرد.
سرعت انتقال کابل های فیبر نوری
نرخ انتقال اطلاعات کابل شبکه فیبر نوری به طور کلی به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهمترین آنها “حالت” کابل است. فیبرهای نوری را می توان در پیکربندی های تک حالته یا چند حالته مرتب کرد. اینها معمولاً سرعت های بالاتر یا پایین تری را در محدوده مجموعه ای از فواصل ارائه می دهند. فیبر نوری هنوز هم اساساً سریعترین حالت اتصال شبکه تجاری و انتقال دادههای ارتباطی موجود امروزی را ارائه میکند. تحقیقات در زمینه توسعه انواع جدیدی از فیبر نوری در زمینه پهنای باند و سرعت انتقال در فواصل روزافزون به طور مستمر ادامه دارد.
بیشتر بخوانید: انواع کابل شبکه
کاربرد کابل شبکه فیبرنوری
کابلهای فیبر نوری امروزه معمولاً در برنامههای کاربردی اینترنت، تلفن و تلویزیون پیشرفته یافت میشوند. آنها همچنین در بسیاری از مناطق دیگر از خانه و محل کار استفاده می شوند. از جمله در برنامه های دکور – برای مثال، درختان کریسمس فیبر نوری، در حال حاضر اصلا غیر معمول نیستند.
توانایی کابل فیبر نوری برای صرفه جویی در فضای زیادی نسبت به انواع حجم کابل کشی سنتی، آنها را به انتخابی محبوب برای نورپردازی و ویژگی های ایمنی متعدد در خودروهای مدرن تبدیل کرده است. آنها به طور گسترده در بسیاری از زمینه های حرفه ای دیگر نیز استفاده می شوند. از جمله :
- کاربردهای پزشکی
- برای بازرسی های مکانیکی دقیق
- به عنوان حسگرهایی برای نظارت و کنترل جریان انواع مختلف جریان های الکتریکی، صداها و مواد شیمیایی.
برای خرید انواع کابل شبکه باید آگاانه عمل کنید. چرا که کابل های شبکه دارای انواع فراوانی بوده و تشخیص اینکه چه نوع کابلی برای شما مناسب است کمی پیچیده و سخت است. خوشبختانه فروشگاه آراد شبکه با داشتن متخصصانی در حوزه شبکه نیاز شما را ارزیابی کرده و بهترین پیشنهاد را به شما میدهند. برای دسترسی به این مهم شما میتوانید با ما تماس برقرار کنید.