انواع کابل شبکه

انواع کابل شبکه

شناخت انواع کابل و دانستن درباره چگونگی ارتباط کابل ها با دیگر تجهیزات شبکه، به شما کمک می‌کند تا شبکه موفقی راه اندازی کنید. توجه داشته باشید که پیاده سازی دقیق و درست اولیه شبکه، شما را از ساعت ها عیب یابی سیستم معاف خواهد کرد. اگر درباره انواع کابل شبکه شناخت کمی دارید، این مقاله به شما کمک می‌کند تا اطلاعات کارآمد و به روزی در این زمینه کسب کنید.

 

دو نوع اصلی کابل ها در شبکه های LAN از نظر جنس:

  • کابل شبکه مسیمسی و فیبر نوری
  • کابل شبکه فیبر نوری

 

 

 

 

 زوج به هم تابیده Twisted Pair

رایج ترین نوع است: شبکه های LAN، دفاتر، مغازه ها، فروشگاه ها، مثال هایی از کاربردهای زوج به هم تابیده است. کابل زوج به هم تابیده در بسیاری از شبکه های اترنت استفاده می‌شود.این کابل ها از چهار جفت سیم نازک تشکیل شده‌اند که با هم زیر روکش بیرونی قرار می‌گیرند.

 

 کابل شبکه Unshielded Twisted یا UTP

کابل Unshielded Twisted یا UTP که زوج به هم تابیده بدون شیلد است و در اترنت و Fast Ethernet کاربرد دارد. نام استاندارد این نوع کابل شبکه U/UTP است. ارزان ترین نوع کابل است.

 

کابل شبکه Shielded Twisted Pair یا STP

Shielded Twisted Pair یا STP که زوج به هم تابیده شیلد دار است و در شبکه های توکن رینگ و Gigabit Ethernet کاربرد دارد.

بیشتر در محیط هایی که نویز بیشتری وجود دارد استفاده می‌شود برای مثال در کابل کشی فواصل طولانی و یا وقتی کابل شبکه قرار است نزدیک میدان های مغناطیسی مثل کابل برق قرار گیرد.

 

 کابل شیلد دار یا STP به هفت نوع تقسیم می شود: 

1.در کابل شبکه U/FTP کابل stp شیلددار

۲. در کابل شبکه F/UTP

۳. در کابل شبکه S/UTP

۴. در کابل شبکه SF/UTP

۵. در کابل شبکه S/FTP

۶. در کابل شبکه F/FTP

۷. در کابل شبکه SF/FTP

 

کابل شبکه مستقیم (Straight):

در کابل‌های شبکه مستقیم، ابتدا و انتهای کابل با ترتیب رنگی مشابه ضرب می شوند. پچ کورد‌های آماده در بازار نیز از این نوع رنگبندی استفاده می نمایند. هرگاه هدف اتصال یک دستگاه کامپیوتر به یکی از تجهیزات شبکه‌ای (مانند سوئیچ، روتر، اکسس پوینت یا …) باشد از این نوع کابل استفاده میشود.

 

کابل شبکه ضربدری (Crossover)

در مواردی که هدف اتصال دو کامپیوتر به هم یا اتصال دو سوئیچ به هم باشد، از کابل ضربدری یا Crossover استفاده می شود. در این کابل رنگ‌های استفاده شده در ابتدا و انتهای کابل باهم تفاوت دارند. پین شماره ۱ در ابتدای کابل به پین شماره ۳ در انتهای کابل و همچنین پین شماره ۲ در ابتدای کابل به پین شماره ۶ در انتهای کابل متصل میگردد، و به همین ترتیب برعکس.

 

برای آشنایی بیشتر و تهیه انواع کابل شبکه شیلدار و بدون شیلد با آراد شبکه در تماس باشید.

keyboard_arrow_up