کابل شبکه چیست؟
کابل شبکه بستر ارتباطی کابلی است که برای تبادل داده، اشتراک گذاری و متصل ساختن دستگاههای یک شبکه به یکدیگر یا به سایر شبکهها استفاده میشود. کابلهای شبکه با توجه به نوع همبندی، پادمان و اندازه شبکه دارای گوناگونی میباشند و از همین رو است که دستگاهها میتوانند در فاصلهٔ کوتاه و چند متری یا در فاصلههای دور به هم وصل شوند.
برای اینکه هر نوع اطلاعاتی بخواهد از هر کدام از این دستگاهها ارسال و یا دریافت شود، باید مراحل نرمافزاری و سختافزاری خاصی را طی کند که این مراحل شامل دستهبندی اطلاعات، کدگذاری آنها، مشخص شدن مبدأ و مقصد اطلاعات و بسیاری مراحل دیگر است. در نهایت این اطلاعات آماده ارسال میشوند و سپس از طریق انواع کابل شبکه انتقال پیدا میکنند.
کابلهای شبکه در چند نوع استاندارد تولید میشوند که هر کدام برای اهداف خاصی استفاده میشوند. امروزه از سه نوع کابل شبکه برای انتقال دادهها استفاده میشود:
- کابل های زوج تابیدهشده یا Twisted Pair
- کابل های کواکسیال
- کابل های فیبر نوری
انواع کابل های شبکه
انواع کابل شبکه از لحاظ جنس، شیلد دار بودن و یا شیلدار نبودن با یکدیگر فرق می کنند. کابل شبکه UTP (کابل بدون شیلد) و کابل شبکه SFTP (کابل شیلد دار همراه با فویل)، اما در واقع تنوع کابل های شبکه بیشتر از این دو نوع است، تقسیم بندی درست کابل شبکه از نظر شیلد دار بودن یا نبودن یا نوع شیلد به این صورت است.
U/UTP :
این کابل بدون محافظ و شیلد است و تنها از طریق روکش اصلی خود محافظت می شود .
F/UTP :
در این کابل به دور هر 4 زوج یک فویل پیچیده شده.
U/FTP :
در این کابل به دور هر زوج یک فویل پیچیده شده
SF/UTP :
در این کابل فقط یک شیلد آهنی بافته شده به همراه فویل به دور هر 4 زوج پیچیده شده .
SF/FTP :
در این کابل یک شیلد آهنی بافته شده به همراه فویل به دور هر 4 زوج و یک فویل به دور هر زوج پیچیده شده .
F/FTP :
در این کابل یک فویل به دور 4 زوج و یک فویل به دور هر زوج پیچیده شده.
دستهبندی کابل شبکه Twisted Pair:
کابل شبکه بر اساس پهنای باند، سرعت، نویزپذیری، جنس روکش و … به چندین دسته تقسیم میشود. اما به طور استاندارد کابلهای شبکه به دستههای CAT1 تا CAT8 تقسیم میشوند. این دستهها از CAT1 (مخفف Category 1 و یا دسته 1) شروع شده و به CAT8 میرسند. هر چه دستهبندی کابلهای شبکه بالاتر باشد، تکنولوژی ساخت آنها و در نتیجه سرعت انتقال اطلاعات، پهنای باند و نویزپذیری آنها بهبود پیدا میکند.
انواع کابل لن از لحاظ جنس روکش و محیط استفاده:
بطور کلی کابل LAN از لحاظ محیط نصب به دو گروه اصلی تقسیم میشود:
1- کابل شبکه Indoor (فضای داخل ساختمان)
2- کابل شبکه Outdoor (فضای باز)
کابل شبکه Indoor معمولاً دارای روکشی از جنس PVC یا LSZH است و بر اثر عوامل محیطی مثل آب، گرما، سرما، گرد و غبار، نور خورشید، ضربه، کشش و … مقاومت بالایی ندارند و در نتیجه با گذشت زمان فرسوده و بلااستفاده میشوند. ولی کابل شبکه Outdoor دارای یک روکش اضافی (معمولاً از جنس پلی اتیلن یا PE) جهت حفاظت در برابر عوامل محیطی فوق است. کابل شبکه Outdoor غیردفنی دارای یک روکش PE است.
در کابلهای دفنی علاوه بر روکش فوق، یک لایه حفاظتی Steel Armored یا محافظ فولادی و نیز یک لایه سم وجود دارند که سبب جلوگیری از آسیب دیدن توسط حیوانات جونده مانند موش میشود.
کابل شبکه CAT5 لگراند UTP با تست فلوک طول 305 متر
کابل شبکه CAT5 لگراند UTP تست فلوک طول 305 متر از سری محصولات کمپانی لگراند بوده و از استاندارد بالایی برخوردار می باشد. همان طور که از نام این محصول پیداست، این کابل از خانواده UTP بوده و دارای استاندارد CAT6 می باشد. به دور مجموع زوج های تابیده شده این کابل هیچ گونه شیلد بافته شده یا فویلی به کار نرفته است.
عدم استفاده از شیلد در این کابل موجب می شود که توانایی حذف نویز و تداخل الکترومغناطیسی (EMI) نداشته باشد.در واقع استفاده نکردن از شیلد در این کابل باعث خواهد شد تا توانایی حذف نویز و تداخل الکترومغناطیسی (EMI) را نداشته باشد، می توان این طور بیان داشت که این موضوع بدین معنی نخواهد بود که این محصول کیفیت پایینی دارد، بلکه از این کابل می توان به منظور استفاده در بیشتر موارد معمولی استفاده داشت.
کابلCat5 Utp Legrand از نظر کیفیت در زمره با کیفیت ترین انواع کابل شبکه محسوب می شود، از نظر قیمت نیز جزو کابل های نسبتا گران قیمت بازار محسوب می شود. فروش کابل شبکه CAT6 UTP بصورت بسته بندی کارتون به طول 305 متر است.