انواع کابل مخابراتی

در سیستم مخابرات از انواع کابل مخابراتی استفاده می شود این انواع کابل مخابراتی از مهمترین های برقراری ارتباطات در قرن اخیر به حساب می‌آید.

کابل های مخابراتی نوعی از رسانه های انتقال هدایت شونده هستند. کابل ها معمولاً برای انتقال انرژی الکتریکی (AC/DC) شناخته می شوند. با این حال، کابل در زمینه های مخابراتی برای انتقال امواج الکترومغناطیسی استفاده می شود. آنها راهنماهای امواج الکترومغناطیسی نامیده می شوند.

ارتباطات از راه دور مبتنی بر انتقال امواج/سیگنال های مدوله شده از طریق یک رسانه و دریافت آنهاست. هنگامی که فاصله بین فرستنده و گیرنده زیاد است یا از یک انتقال متوسط غیر هدایت شونده استفاده می شود، از آنتن ها استفاده می شود. در غیر این صورت، کابل های مخابراتی در انتقال رسانه هدایت شونده استفاده می شود.

انواع کابل مخابراتیچند نوع کابل مخابراتی

انواع کابل مخابراتی را قرار است در این مقاله مورد بررسی قرار دهیم که به شرح زیر است:

 

جفت پیچ خورده

کابل های جفت پیچ خورده به کامپیوترهای شخصی و تجاری اجازه می دهد تا با شرکت تلفن ارتباط برقرار کنند. آنها توسط الکساندر گراهام بل در سال 1881 اختراع شدند.

کابل های جفت پیچ خورده نام خود را از طراحی دو سیم خود گرفته اند. این طرح شامل یک جفت سیم است که به هم پیچیده شده اند. این دو سیم موازی یکدیگر هستند.

طراحی این کابل به کاهش تداخل و تداخل خارجی کمک می کند، اگرچه این مشکلات به طور کامل از بین نمی روند.

 

فیبر نوری

این نوع بعدی از کابل های مخابراتی در مقایسه با کابل هایی که قبلاً صحبت کردیم، نسبتاً جدید است. کابل های فیبر نوری از نور برای ارسال اطلاعات استفاده می کنند.

این کابل ها از یک بدنه بیرونی و هسته تشکیل شده اند. پوشش نوری نور را در بر می گیرد و آن را در هسته نگه می دارد.

اندازه هسته کابل فیبر نوری برای دسته بندی کابل ها استفاده می شود. دو نوع مختلف وجود دارد:

  • حالت تک – این نوع کابل فیبر نوری دارای هسته کوچکی است که منجر به تضعیف کم می شود.
  • چند حالته – این نوع کابل فیبر نوری دارای هسته بزرگتری است که باعث تضعیف بیشتر می شود.

انواع کابل مخابراتی

هم محور

اولین کانال وظیفه انتقال سیگنال را بر عهده دارد، در حالی که کانال متحدالمرکز که لایه عایق کانال داخلی را می پوشاند به عنوان زمین استفاده می شود.

کابل کواکس برای موارد زیر استفاده می شود:

  • اتصال فرستنده های رادیویی به گیرنده ها؛
  • اتصال به اینترنت،
  • انتقال سیگنال های تلویزیون کابلی

کابل مخابراتی مسی

مغزی این نوع کابل ها از جنس فلز مس بوده این کابل ها به علت اینکه فلز مس قدرت انتقال و رسانه‌ای بسیار بالایی دارد. و در سیستم مخابراتی کاربرد بسیار زیادی داشتند که در دو نوع هوایی و زمینی تقسیم می‌شود.

موضوع هوایی یا زمینی بودن آن بیشتر به روکش محافظ آنها بستگی دارد.کابل های مسی هوایی که بیشتر در معرض جریان آب و هوا های مختلف و تابش شدید نور خورشید و بارندگی‌ها قرار دارند.برای جلوگیری از خطرناک از یک روکش مخصوص استفاده شده است.

مکان استفاده از کابل های مخابراتی

 

کابل های نوع و زمینی با توجه به اینکه در داخل ساختمان قرار می گیرند باید انعطاف بیشتری داشته باشد اگر این کابل ها در زیر زمین مورد استفاده قرار بگیرند باید از جنس روکش خاصی داشته باشد تا در برابر جوندگان و حشرات موذی و موجودات تجزیه کننده مقاوم بوده و تخریب نشود بنابراین در روکش کابل های مخابراتی که قرار است در زیر زمین است شود از یک ماده سمی خاصی استفاده می شود که این ماده در صورت گاز گرفتگی توسط حیوانات و حشرات آنها را از این کابل ها دور کند و برای آنها جذاب نباشد.انواع کابل مخابراتی

خود کابلهای مسی مخابراتی از انواع کابل مخابراتی هستند که چند نوع مختلف دارد

1

اولین نوع کابل مسی مخابراتی ژله فیلد خاکی می باشد که برای کابل مشترکی به صورتی که کاملاً در زیر خاک دفن می شود مورد استفاده قرار می گیرد . سایز این کابل ها به این صورت است که درون آنها ده سیم زوج تا ۱۸۰۰ سیم زوج قرار دارد .

2

دومین نوع از کابل های مسی از انواع کابلهای مخابراتی مسی کابل مسی مخابراتی ژله فیلد کانالی می باشدکه به عنوان کابل اشتراکی مشترکین در مرکز مخابرات و مراکز مخابرات تا کافوی مورد استفاده قرار می گیرد

3

سومین نوع کابل مسی از انواع کابل مخابراتی مسی کابل ایرکول کانالی می‌باشد که آن هم از مراکز مخابراتی تا کافو در این مسیر مورد استفاده قرار می گیرداین نوع کابل ها برخلاف دو نوع بالایی فاقد ژله می باشد و بعد از آنکه در شبکه نشدن با هوای خشک خاصی هواگذاری می‌شود در این نوع کابل ها از ۱۰ سیم زوج تا ۲۴۰۰ سیم زوج وجود دارد استفاده از این نوع کابل ها در مخابرات رواج زیادی دارد.

4

چهارمین نوع از انواع کابل مخابراتی مسی نوع بهادار هوایی می باشد . این و کابل ها در شبکه های محلی و روستایی نصب می شود به این صورت که بر روی تیرهای نگهدارنده مورد استفاده قرار می گیرد این نوع کابل ها نسبت به کارهای دیگر مقاومت و مفاد لذت زیادی در برابر رطوبت و همچنین قدرت زیادی در هدایت اطلاعات داشته و سرعت انتقال شان نیز بسیار بالا می شود .

5

پنجمین نوع از انواع کابل مخابراتی مسی کابل مخابراتی هوایی ساده مسی می باشد . در این نوع کابل ها تعداد زوج هایی که درون آن به کابل به کار می رود کم تر از بقیه بوده و نهایتاً از ۲۳۰ مهم استفاده می‌کنند کابلهای مخابراتی هوایی ساده برای نصب خارج از ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند

6

ششمین نوع از انواع کابل مخابراتی مسی نو کابل های مسی مخابراتی توزیع می باشد که به کابل های ام دی اف نیز معروف هستند جهت استفاده بین دو تا از این نوع کابل ها استفاده می شود و این کابل ها و کابل های درون ساختمانی می باشد و از نوع کابل های مسی هوایی بوده که تفاوتی که با سایر کابل ها دارند این است که روکش و عایق محافظ آنها از جنس پی وی سی می باشد این نوع کابل ها دارای دارای سیم زمینی نیز خواهند بود.انواع کابل مخابراتی

شما میتوانید برای خرید انواع کابل و تجهیزات شبکه وارد  فروشگاه اینترنتی اراد شبکه شوید تا بتوانید از طیف وسیعی از محصولات ما بازدید کرده و خریدی مطمئن از نظر کیفیت و قیمت داشته باشید.

صفحه اینستاگرامی مارا دنبال کنید تا از اخرین اخبار و بروزرسانی ها جا نمانید

keyboard_arrow_up