کابل های شبکه ( کابل LAN )
با وجود پیشرفت تکنولوژیهای وایرلس، بسیاری از شبکههای کامپیوتری در قرن 21ام هنوز هم به کابلها و محیطهای فیزیکی برای انتقال دادهها بین دستگاههای مختلف وابسته هستند. برای برقراری ارتباط در شبکههای کابلی و یا در هر شبکه دیگر ما نیازمند کابل شبکه هستیم. کابل LAN ارتباط بین دو یا چند کامپیوتر، سرور، روتر و … را فراهم میکند.
در حقیقت کابل شبکه رابط بین این دستگاهها و کامپیوترها است که تنها اطلاعات را رد و بدل میکند و هیچ دخالتی در اصل اطلاعات ندارد. برای سادهتر شدن موضوع، کابل لن را مانند یک مأمور اداره پست تصور کنید که فقط اطلاعات را از مبدأ به مقصد میرساند و چیستی اطلاعات برایش هیچ تفاوتی ندارد.
دسته بندی کابل های شبکه ( کابل LAN )
کابل شبکه بر اساس پهنای باند، سرعت، نویز پذیری و یک سری خصوصیات خاص به چندین دسته تقسیم می شوند، این دسته بندی ها از دسته بندی 1 و یا در زبان انگلیسی Category 1 و یا Cat1 و تا دسته بندی 8.2 تا امروز رسیده اند هر چه دسته بندی کابل های شبکه بالا تر برود سرعت انتقال اطلاعات، پهنای باند بیشتر و نویز پذیری آن کمتر می شود.
به عنوان مثال وقتی می گوییم کابل CAT6 منظورما کابل شبکه از دسته ی 6 هست، و همینطور برای مابقی دسته بندی کابل های شبکه به همین صورت می باشد. اولین دسته بندی در کابل ها، کابل های تلفن دوتایی یا تک زوجی هستند، در این نوع از کابل ها فقط سیگنال های صوتی رد و بدل می شود و هیچ گونه اطلاعاتی فرستاده و دریافت نمی شود، در دسته بندی دوم از کابل شبکه علاوه بر سیگنال های صوتی اطلاعات نیز رد و بدل می شود که آغازی برای شروع کابل شبکه با کابل LAN بود.
نحوه ارسال اطلاعات در کابل شبکه
زمانی که میخوایم در یک شبکه کابلی اطلاعاتی رد و بدل کنیم روش های زیادی وجود دارد که بتوانیم دو سرکابل شبکه رو به شبکه متصل کنیم آسان ترین راه این است که دو سر کابل را سوکت بزنیم و کامپیوتر و تجهیزاتی که میخواهیم رو به هموصل کنیم و یا اینکه شبکه ی ما، شبکه ی کابلی ساختار یافته هست که یک طرف کابل شبکه را باید به کیستون پانچ کنیم و از طریق پچ کورد شبکه ارتباط رو با کامپیوتر و دیگر تجهیزات که دارای کابل شبکه هستند برقرار کنیم، طرف دیگه کابل شبکه هم باید به پچ پنل پانچ شود و اتصال آن سر کابل شبکه رااز طریق پچ کورد شبکه به سوییچ شبکه برقرار کنیم.
کابل شبکه CAT6
نسل بعدی پس از کابلهای شبکه CAT5E، کابل شبکه با استاندارد CAT6 نام دارد که به صورت شیلددار تولید و عرضه شده است که باعث میشود نرخ تداخل و تضعیف سیگنالهای انتقالی در آن، در مقایسه با کابلهای شبکه نسلهای پیشین خود، به صورت چشمگیری، کاهش پیدا کند.
کابل شبکه CAT6، نقاط قوت و ضعف بسیاری در برابر کابلهای شبکه CAT5 و CAT5E دارد به طوری که سرعت انتقال اطلاعات در آن به 10 گیگابیت در ثانیه رسیده است اما مسافت تحت پوشش آن به 55 متر کاهش یافته است.
این امر به این معنی است که سرعت انتقال اطلاعات در کابل شبکه CAT6 نسبت به نسلهای پیشین خود افزایش چشم گیری داشته است اما این سرعت تنها تا طول 55 متر قابل استفاده است و پس از آن سرعت آن افت خواهد کرد و به سرعت نسلهای پیشین خود نزدیک میشود. همچنین هزینه خرید کابل شبکه CAT6 نسبت به نسلهای پیشین خود افزایش داشته است و لذا باعث میشود در شبکههای حساستر از آنها استفاده شود.
کابل شبکه CAT6 لگراند SFTP تست فلوک طول 500 متر
کابل شبکه CAT6 SFTP لگراند با داشتن شیلد و فویل از نویز اطراف محافظت میکند. یکی از محصولات شرکت Legrand فرانسه می باشد. این کابل شبکه از نوع SFTP یا به صورت دقیق تر SFTP است، بدین معنی که به دور زوج های به هم تابیده آن، یک لایه شیلد بافته شده و یک لایه فویل قرار دارد. بنابراین کابل SFTP لگراند بیشتر مناسب استفاده در تجهیزات پسیو شبکه SFTP و FTP است. یکی از کابل های انتقال دیتا با بالاترین و بهترین کیفیت قابل ارائه می باشد.
کابل CAT6 لگراند SFTP که به عنوان محصول مرقوب به فروش میرود دارای گواهی تست فلوک است. فروش کابل شبکه CAT6 SFTP لگراند بصورت قرقرهای میباشدکه طول آن 500 متر است. کابل های شبکه لگراند در طبقه بندی cat6 دارای رنگ آبی میباشد و جنس آن PVC است. سرعت انتقال دیتا با سرعت 1 گیگابایت در ثانیه می رسد.